Deze 5 aspecten vinden young M&A’ers cruciaal in hun carrière

Werken met interessante bedrijven en persoonlijke ontwikkeling; dit vinden young M&A-ers belangrijk.

Op donderdag 13 oktober ben jij, als young M&A-er, uitgenodigd om tijdens de Young M&A Academy bij Baker Mckenzie in Amsterdam je kennis en ervaring te komen delen. De Academy is het ideale moment om met jouw collega’s je wensen en verwachtingen van je ideale carrière te delen. Want wat vinden Young M&A-ers nou echt belangrijk in hun werk? Samen met sprekers Rebecca Kuijpers-Zimmerman, Brigitte van der Maarel en Laila Kouchi zal er aandacht worden besteed aan wat er belangrijk is tijdens de carrière van een Young M&A-er. 

Vijf aspecten die millenials belangrijk vinden in hun carrière
Als Young M&A-er sta je aan het begin van je carrière. Het is dan ook logisch dat je het belangrijk vindt dat je werk je iets te bieden heeft. Hieronder zijn vijf aspecten te vinden die young M&A-ers belangrijk vinden in hun carrière.

1. Internationale kansen
Wanneer je aan het begin van je carrière staat, wil je alle kansen benutten die je kantoor te bieden heeft. Vaak hebben beginnende M&A-ers dan ook de ambitie om een periode vanuit een buitenlands kantoor te werken. De cultuur, de manier van werken en de mensen in een ander land zijn belangrijke aspecten die starters in M&A willen ervaren. 

Neem bijvoorbeeld M&A advocaat Jasper van Adrichem, die de mogelijkheid tot werken in het buitenland erg zwaar liet wegen bij het kiezen van een werkgever. Ook Max Nederlof wil graag een periode in het buitenland werken voor zijn kantoor Baker Mckenzie. ‘’Zo ontwikkel je je, terwijl je tegelijkertijd waarde creëert voor het kantoor in Amsterdam.’’ 

2. Uitdaging
Als je ergens nieuw bent, wil je jezelf graag bewijzen. Nieuwe projecten toegewezen krijgen en onderhandelingen mogen leiden zijn aspecten van het werk die Young M&A-ers graag uitvoeren. Als het dan goed gaat, geeft dat een prettig gevoel. Uitdaging hoeft echter niet alleen maar vanuit een werkgever te komen. Young M&A-professionals dagen ook zichzelf uit door ontwikkelingen binnen M&A te volgen en om deze vervolgens in hun projecten toe te passen. Op deze manier kunnen zij zichzelf blijven uitdagen om steeds beter te worden in hun werk.

Dex Crijnen noemt bijvoorbeeld de recordaantallen overnames die momenteel worden gedaan. Hierdoor is het een uitdaging om alle ballen in de lucht te houden. Echter, ziet Crijnen dit ook als iets positiefs. "Het is ook een prachtig compliment dat klanten bij ons terug willen blijven komen.’’ 

3. Werken met topondernemingen
Young M&A-professionals krijgen via hun kantoor vaak de kans om een kijkje te nemen bij interessante bedrijven in verschillende sectoren. Zo zien zij hoe het er daar aan toe gaat. Voor veel M&A-ers is dit een belangrijk aspect, omdat het leerzaam is en bijdraagt aan hun eigen carrière. 

Het leren over verschillende soorten organisaties kan ook leiden tot een specialisme. Julius Kahn, associate bij Freshfields Bruckhaus Deringer, heeft bijvoorbeeld in de loop der jaren een voorliefde ontwikkeld voor media en tech. “Toen ik begon bij Freshfields hebben we Talpa bijgestaan bij de koop van het ANP. Ik was hier nog maar net begonnen, maar deze deal maakte grote indruk op mij.” 

4. Groeimogelijkheden
Young M&A-ers vinden het belangrijk om de mogelijkheid te hebben om verder te groeien binnen hun kantoor. Het is dan ook een positief punt als het kantoor dit stimuleert. Bijvoorbeeld door interne trainingen of goed mentorschap aan te bieden. Het vooruitzicht naar groei motiveert Young M&A-ers om alles uit hun werk te halen. 

Zoals het geval is bij Houthoff, het kantoor waar Margriet Kros werkzaam is. ‘’Elke drie jaar groei je verder naar de volgende positie en inmiddels ben ik aangeland bij de fase als senior associate. Als senior associate heb je meerdere transacties tegelijkertijd lopen. Dat betekent dat je verantwoordelijkheid hebt naar meerdere klanten en meerdere collega’s. Ook al is dit een uitdaging, het is ook heel erg mooi om al die ballen in de lucht te houden om het dan uiteindelijk tot een goed einde te zien komen waar iedereen tevreden mee is.”

5. Plezier en Bedrijfscultuur
Het allerbelangrijkste voor een Young M&A-er is plezier in het werk dat ze doen. Dit is dan ook een voorwaarde voor velen om het werk in de toekomst te blijven doen. Plezier komt voort uit verschillende zaken, maar een prettige bedrijfscultuur is een van de belangrijkste aspecten voor plezier in je werk. Een fijne samenwerking en af en toe een borrel zijn daarom absoluut een must. Ook vindt Margriet Kros een fijn team erg belangrijk. ‘’Je collega’s zie je immers soms meer dan je partner thuis.’’

Ben je het eens met deze aspecten, of juist niet? Of wil je er misschien iets aan bijdragen? Meld je dan nu aan voor de Young M&A Academy en brainstorm samen met je collega’s over wat jullie belangrijk vinden in jullie carrière. 
 

Gerelateerde artikelen