PE-tak Rothschild & Co. koopt Sucsez

Five Arrows Principal Investments neemt het belang in MKB-verzekeraarsplatform Sucsez over van Capital A. De overige aandeelhouders blijven aan.

SUCSEZ Groep is een technologie-gestuurd distributieplatform in de Nederlandse verzekeringsmarkt, gericht op MKB-klanten en met name sterk in inkomensverzekeringen. Het platform werd gevormd toen Capital A en het management, SUCSEZ medio 2016 overnamen om een ambitieuze acquisitieve en autonome groeistrategie te volgen. De SUCSEZ Groep is medio 2017 aanzienlijk gegroeid door een combinatie van SUCSEZ en de Heilbron Groep en biedt vandaag de dag een compleet dienstenaanbod aan haar partners onder een aantal merken, waaronder Heilbron (intermediair), Mandaat (volmacht), De Verzuimeconoom (re-integratie en arbodienstverlening) en UPIVA (dienstverlening).

De SUCSEZ Groep is gevestigd in Doetinchem en opereert vanuit 12 locaties in heel Nederland met 500 medewerkers. De groep genereert meer dan 60 miljoen euro omzet en is zowel autonoom gegroeid als door 11 acquisities, waarvan de laatsten Hemelraad en Keijzer in De Lier en Branche Benefits in Assen.

De deal valt in de ragen van €250 to €500 miljoen euro. 

Diederik Baas van CORP. tekende voor het M&A-advies aan de verkopende partij, tezamen het Houlihan Lokey. PwC verzorgde de transaction services.

Gerelateerde artikelen