Fortino Capital investeert in GRC-softwarebedrijf

CERRIX haalt Fortino Capital aan boord om ambitieuze Europese groei waar te maken.

Fortino Capital, de Europese investeerder in B2B software en ICT, kondigt vandaag zijn investering aan in CERRIX, software voor Governance, Risk, en Compliance (GRC).

CERRIX, een snelgroeiend Nederlands bedrijf met hoofdzetel in Den Haag, bedient 14.000 gebruikers in ruim twintig landen. Het kent een jaarlijkse groei van meer dan veertig procent.

De CERRIX-software zorgt voor beheersing van processen en compliance met wet- en regelgeving, zoals DORA, GDPR, AI-act, NIS2, ESG, et cetera.

Fortino Capital investeert, samen met de bestaande aandeelhouders, in CERRIX om het bedrijf verder te laten groeien en internationaal uit te breiden. Fortino fungeert hierbij niet alleen als klankbord voor de oprichter en zijn team, het zal ook de verdere internationalisering actief ondersteunen met zijn expertise in het laten groeien van bedrijven. Naast organische groei wordt ook actief gekeken naar groei via overnames. Voor Fortino betekent dit de 5de platforminvestering in haar Growth Private Equity Fund II.

Jeroen Van Godtsenhoven, Partner bij Fortino Capital: “We geloven dat er erg veel kansen zijn in de markt voor GRC-software. De CERRIX-technologie beantwoordt aan de hoogste standaarden en vormt een sterke basis om heel wat waarde te creëren voor haar gebruikers. We zijn erg blij met deze investering en verwachten er veel van.”

Gerelateerde artikelen