Optiek- en hoorzorgretailer Nexeye door 3i verkocht aan KKR

KKR neemt het in Gorinchem gevestigde nexeye over van de huidige eigenaar 3i Group plc.

Nexeye is een Europese leider in oogzorg die opereert onder de merknamen Hans Anders, eyes+more en Direkt Optik. De groep, haar labels en haar 3.500 medewerkers bieden betaalbare oog- en hoorzorg van hoge kwaliteit aan klanten vanuit 719 winkels in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zweden.

Onder de vleugels van huidige investeerder 3i heeft nexeye een strategie gevolgd gericht op marktexpansie en het bevorderen van een value-for-money productaanbod voor de klant.

De investering van KKR stelt nexeye in staat haar groeiambities in optiek- en hoorzorg verder te versnellen, zowel in bestaande als nieuwe markten en met een aanhoudende focus op klantenservice, productkwaliteit en innovatie.

KKR investeert in nexeye via haar European Fund VI, een fonds met een omvang van acht miljard dollar dat investeert in de groei van toonaangevende bedrijven door toegang te bieden tot KKR’s uitgebreide netwerk en middelen voor bedrijfsopbouw.

Jefferies LLC en UBS Investment Bank treden op als financieel adviseurs en Kirkland & Ellis LLP treedt op als juridisch adviseur voor KKR. Harris Williams en ING Corporate Finance treden op als financieel adviseurs en Clifford Chance LLP treedt op als juridisch adviseur voor 3i.

Financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen