Aandeelhouder AutoBinck neemt Snappcar volledig over

De focus ligt op verdere promotie van het autodelen in Nederland.

De AutoBinck Group is volledig eigenaar geworden van SnappCar, het grootste autodeelplatform van Nederland. In de afgelopen vier jaar verdubbelde het gebruik van een deelauto via SnappCar. AutoBinck zet in op verdere groei en was al aandeelhouder vanaf de start van SnappCar in 2011. Financiële details voor de deal zijn niet bekendgemaakt.

De komende tijd ligt de focus van het bedrijf op het nog toegankelijker maken van autodelen. Een voorbeeld hiervan is volgens het overgenomen bedrijf de samenwerking met de gemeente Utrecht, waar vaste parkeerplekken zijn voor SnappCar-deelauto’s. Ook komen er meer deelauto’s mét SnappCar-logo voor meer zichtbaarheid.

Één deelauto vervangt gemiddeld zeven auto’s die anders 23 uur per dag geparkeerd staan. SnappCar draagt zo bij aan schonere lucht en meer ruimte voor groen en woningbouw in drukke steden.

De basis van het huidige familiebedrijf AutoBinck Group is in 1907 gelegd. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een Europees portfoliobedrijf met ventures in energie en mobiliteit. Het bedrijf heeft een omzet van ongeveer 1 miljard euro en is actief in 31 landen.

Gerelateerde artikelen