DEALFOCUS: Snappcar schakelt Improved in bij miljoeneninvestering

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:43
Deze week licht M&A Community de recente miljoeneninvestering in het Utrechtse Snappcar uit. De betrokken M&A-adviseur Frank Verbeek van Improved Corporate Finance daarover aan het woord. 

Het Franse autoverhuurbedrijf Europcar heeft onlangs een belang genomen in het Nederlandse autodeelbedrijf SnappCar. De Fransen verkregen 20 procent van het bedrijf, de Utrechtse startup ontving een kapitaalinjectie van 10 miljoen euro. M&A-adviseur Frank Verbeek, managing partner bij IMPROVED Corporate Finance / Drake Star Partners was nauw betrokken aan de zijde van Snappcar. M&A Community legde Verbeek een aantal vragen voor. 

Hoe is Improved in contact gekomen met Snappcar? 
"We kende het management al langer. Met Victor (van Tol), de co-founder, en Erik (Rutten) hebben we al enige tijd contact en we kunnen goed met elkaar opschieten."

Wat was jullie rol in deze transactie?
"Onze rol was Management Support & Guidance. Victor en Erik hebben de transactie grotendeels zelf gemanaged. Ze konden bij ons terecht voor raad en daad wanneer dat nuttig leek."


Wat gaat Snappcar doen met de investering? 
"Snappcar wil gaan groeien op basis van een vooraf uitgestippelde roadmap, en dan met name in het buitenland. Ook moet er groei gerealiseerd worden door een continue optimalisatie van het platform gedreven door Marketing & Sales."

Maak je zelf weleens gebruik van Snappcar?
"Tot op heden niet. Ik heb wel mensen in mijn omgeving er op gewezen en die zijn enthousiast."

Kun je meer vertellen over de recente rebranding van Improved?
"Improved is een apart label van Drake. Drake was vroeger LD&A Jupiter maar vanwege de fusie met JV Partner Redwood Capital in de VS is ook gekozen voor een naamsverandering om momentum te geven aan het samengaan tot een groter internationaal partnership."

Hoe ziet jullie dealjaar eruit? 
"De pijplijn is lekker gevuld. We staan op het punt om een aantal afrondingen te realiseren maar soms kost het closen van deals meer tijd dan gewild en gedacht. Maar 2017 kan een prima jaar worden voor onze opdrachtgevers."

Lees ook:
DEALFOCUS: INGEN HOUSZ adviseert bij acquisitie Wercker door Oracle
DEALFOCUS: Squarefield adviseert Lamb Weston/Meijer bij aankoop aardappeldivisie
DEALFOCUS: EY adviseert VCD IT Groep in deal met Vinci Energies

 

Gerelateerde artikelen