Vier nieuwe M&A partners bij CMS

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:17
Per 1 januari 2015 zijn Ellen Gielen en Edmon Oude Elferink benoemd tot aandeelhouder bij CMS Nederland. Christian Delgado, Marlous de Groot en Clair Wermers zijn per 1 januari 2015 benoemd tot local partner. Edmon Oude Elferink is als advocaat werkzaam binnen de praktijkgroep Mededingingsrecht van ons kantoor. Hij opereert vanuit het CMS EU Law Office in Brussel. Alle nieuwe partners hebben ervaring met fusies en overnames.

Oude Elferink beschikt over brede kennis van het Europese recht en is gespecialiseerd in het mededingingsrecht. Hij adviseert op het gebied van het kartelrecht, staatssteun en fusiecontrole en procedeert voor mededingingsautoriteiten, nationale rechtbanken en het Hof van Justitie van de Europese Unie in Luxemburg.  
 
Oude Elferink is sinds 2011 werkzaam bij CMS. Daarvoor werkte hij als referendaris bij het Hof van Justitie van de Europese Unie in Luxemburg en als advocaat bij Houthoff Buruma in Brussel en Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn in Den Haag.

Christian Delgado adviseert over vennootschaps- en ondernemingsrechtelijke vraagstukken in brede zin, met een focus op nationale en grensoverschrijdende overnames. Delgado is sinds 2006 advocaat en was voordien een jaar werkzaam als medewerker op de juridische afdeling van een multinational op het gebied van metaalverpakking (2004/2005). Delgado spreekt vloeiend Nederlands, Engels en Duits (waarvan de laatste taal als native speaker). Hij heeft in februari 2012 het toelatingsexamen (Eignungsprüfung) voor Duitse kandidaat-Rechtsanwälte met succes afgelegd.

Marlous de Groot houdt zich onder meer bezig met het adviseren en procederen op het gebied van ondernemingsrechtelijke (contracts)geschillen en treedt hierbij onder meer op voor banken en leasemaatschappijen. Tevens adviseert Marlous nationale en internationale bedrijven in insolventie- en herstructureringszaken en wordt zij regelmatig door de rechtbank tot curator benoemd. Daarnaast ondersteunt zij de andere curatoren van CMS bij diverse faillissementen. De Groot is lid van de Vereniging Insolventierecht Advocaten (INSOLAD) en heeft in 2011 de INSOLAD/Grotius specialisatieopleiding Insolventierecht afgerond.

Clair Wermers is als advocaat werkzaam in de Corporate Finance praktijkgroep van ons kantoor. Zij houdt zich bezig met de kapitaalmarkt- en transactiepraktijk. Dit doet zij zowel in nationaal als internationaal verband. Wermers heeft ervaring in het opzetten van fondsen, acquisities en verkopen van genoteerde en niet-genoteerde bedrijven en openbare biedingen. Zij adviseert op het gebied van financieel recht, waaronder AIFMD, MIFD II, marktmisbruik en meldingsplichten. Na haar studies Nederlands recht en Domeingerichte Economie aan de Universiteit Utrecht begon Wermers in 2006 bij CMS. 
 
Gerelateerde artikelen