Luke Whibley benoemd tot partner van A&O Shearman

Whibley treedt op voor zowel private equity-fondsen aan de sponsorzijde als private credit-fondsen.

Allen & Overy (A&O) en Shearman & Sterling (Shearman) hebben de eerste partnerbenoemingen van het gecombineerde kantoor A&O Shearman aangekondigd. Wereldwijd zijn er 40 nieuwe partners benoemd, die 1 mei 2024 in die rol zullen starten bij het gefuseerde kantoor.

Luke Whibley wordt 1 mei partner binnen de Finance praktijkgroep in Amsterdam.

Sigrid Jansen, senior partner Allen & Overy Netherlands: “Wij zijn in Amsterdam heel blij met de promotie van Luke. Hij heeft onze succesvolle Tier 1 Finance praktijkgroep mede opgebouwd. Cliënten werken graag met Luke en waarderen zijn diepe juridische expertise en marktkennis, zijn creativiteit en gedrevenheid.”

Luke Whibley is in 2006 gestart bij A&O in Londen. Hij kwam in 2007 naar Amsterdam om zijn traineeship af te maken en is hier vervolgens gebleven. Wel is hij negen maanden op secondment geweest bij ABN Amro, waarvan een aantal maanden in Singapore. Daarnaast combineerde hij tussen 2015 en 2019 zijn werk met een internationale triathloncarrière; hij kwam drie keer uit voor Groot-Brittannië tijdens Europese triathlonkampioenschappen.

Whibley is gespecialiseerd in leveraged finance en private capital en treedt op voor zowel private equity-fondsen aan de sponsorzijde als private credit-fondsen aan de kant van de geldverstrekker. Daarnaast adviseert hij over transacties met betrekking tot bedrijfsleningen voor corporate treasury-teams (en hun geldverstrekkers) over de gehele schuldkapitaalstructuur. Hij treedt ook regelmatig op voor geldverstrekkers en leners bij asset-backed commodity-financieringen.

Gerelateerde artikelen