Tijdelijke noodmaatregel (NOW) of personeel ontslaan?

Goed overheidsinitiatief: NOW. Maar is direct ontslag aanvragen niet verstandiger?

Veel bedrijven kijken uit wanneer het loket opengaat van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging ten behoeve van behoud van Werkgelegenheid (NOW). Een geweldig initiatief van de overheid. Maar is direct ontslag aanvragen niet verstandiger?

Zolang de Covid-19 crisis duurt hebben veel bedrijven nauwelijks omzet en sommige zelfs helemaal niets. Bij restaurants, cafe's, theaters, winkels, evenementorganisatoren en reisorganisaties is de omzet nul. Dat houden deze bedrijven niet lang vol. Ook met de 90 procent vergoeding van het UWV lopen de overige kosten zoals huur en verzekeringen door. 

Door de NOW, uitstel van belastingen, en extra krediet ontstaan er ruimte. Evenwel de bodem van de kas komt een keer in zicht. Dan moet er gesneden worden in de kosten van personeel en huur. Wat zijn de opties?  De redactie publiceert hier de komende dagen adviezen van experts zoals PWC en HVG Law. 

26 Maart 2020 De meeste bedrijven in Nederland verwachten de komende tijd banen te moeten schrappen vanwege het omzetverlies dat ze lijden door de coronacrisis. Lees verder.

Bent u adviseur en wilt u ook uw kennis delen? Meld u aan.  Bent u manager of ondernemer en heeft u een vraag over de maatregelen, die u kunt nemen om de coronacrisis door te komen? Stel die hier.

Gerelateerde artikelen