Tom de Swaan vertrekt als commissaris Van Lanschot

Van Lanschot neemt per direct afscheid van commissaris Tom de Swaan. De voormalig financieel directeur van ABN AMRO heeft zelf besloten terug te treden, zo maakte de vermogensbeheerder donderdag bekend.

In december legde De Swaan al het voorzitterschap van de raad van commissarissen neer. Dat had ermee te maken dat hij bij de Zwitserse verzekeraar Zurich Insurance tijdelijk de dagelijkse leiding op zich nam, na het vertrek van bestuursvoorzitter Martin Senn.

Zurich heeft inmiddels in Mario Greco een definitieve opvolger gevonden. De Italiaan neemt het stokje in mei over van De Swaan, die dan weer zijn oude functie van president-commissaris op zich neemt. Waarom De Swaan desondanks helemaal vertrekt bij Van Lanschot, is niet bekendgemaakt.

De Swaan (1946) trad in 2007 toe tot de raad van commissarissen van Van Lanschot, een jaar nadat hij was afgezwaaid als financiële topman bij ABN AMRO. Sinds 2008 was hij president-commissaris.

Willy Duron volgde De Swaan in december op als voorzitter van de raad van commissarissen bij Van Lanschot. De raad bestaat verder uit Jos Streppel (vicevoorzitter), Jeanine Helthuis, Bernadette Langius en Godfried van Lanschot.

(ANP)

Gerelateerde artikelen