‘Rabobank zoekt koper voor kinderwagenmerk Bugaboo’

Het Nederlandse kinderwagenmerk Bugaboo staat naar verluidt te koop voor 200 miljoen euro. De twee eigenaren liggen al tijden in de clinch.

Bugaboo moet naar verluidt 200 miljoen euro opleveren, zo meldt het Financieele Dagblad donderdagochtend op basis van anonieme bronnen. In de zoektocht naar een geschikte koper heeft Rabobank zakenbank Rothschild afgetroefd als begeleidende bank. 

Rechtszaak
Volgens de zalmroze krant rommelt het al sinds 2012 in de bestuurskamer van de producent van luxe kinderwagens. Toen werd de afspraak gemaakt dat als een van de twee eigenaren het bedrijf wil verkopen de ander ook afstand doet van zijn belang. Daarover zijn beiden afgelopen jaren in conflict geraakt.

Ook vond er een rechtszaak plaats, maar onduidelijk is of dit de mogelijke verkoopplannen heeft bekrachtigd. Bugaboo heeft zo'n 1.300 werknemers in dienst en verkoopt kinderkarren in in vijftig landen. Het in 1999 opgerichte bedrijf kent een omzet van 150 miljoen euro en heeft een bruto bedrijfsresultaat van 20 miljoen euro. 

Waar het bliksemt en dondert bij Bugaboo, zit concurrent Joolz in aanmerkelijk rustiger vaarwater. De eveneens Amsterdamse kinderwagenmaker heeft sinds enkele maanden investeringsmaatschappij Gimv als aandeelhouder. Vorige week praatten Gimv en Joolz over hun gezamenlijke groeiambities op Private Equity Summit 2017.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen