Mirage zet winkelketen Blokker in de etalage

Andere dochters die in de verkoop gingen zijn inmiddels failliet.

De Mirage Retail Group wil de winkelketen Blokker verkopen. “We zijn inderdaad actief bezig met de herfinanciering van Blokker. We houden hierbij alle opties open, waaronder dus ook verkoop”, bevestigt topman Ynse Staptert na berichtgeving in het FD.

Stapert, sinds begin deze maand de nieuwe topman van Mirage, meldt dat er “constructieve gesprekken met diverse stakeholders” lopen. Met hoeveel partijen het moederbedrijf in gesprek is en met wie, zegt hij niet. “De goede prestaties van Blokker geven ons het vertrouwen in een positief resultaat in de komende maanden.” Verder laat hij weten dat Mirage “er alles aan doet om de continuïteit van Blokker veilig te stellen.”

De vorige CEO van de Mirage Retail Group, Michiel Witteveen, verklaarde afgelopen najaar dat het goed ging met Blokker en Intertoys, de enige winkelketens die het bedrijf nog bezit. De mogelijke verkoop van Blokker volgt minder dan een maand nadat de verkoop van Intertoys mislukte, ook deel van de Mirage Retail Group.

Wel lukte het om de keten Big Bazar te verkopen, maar die is inmiddels failliet. BCC is eveneens failliet gegaan nadat een verkoop niet lukte en in België ging de lokale Blokkerketen over de kop.

Nog maar een paar jaar geleden zag het leven er nog heel anders uit voor Blokker. In 2021 had eigenaar Michiel Witteveen nog plannen om het bedrijf naar de beurs te brengen. Maar door de nasleep van de coronapandemie stelde hij de beursgang uit. Het bedrijf lijdt nu nog onder de gevolgen van de pandemie, stelt het bedrijf.

Vijf jaar geleden werd Blokker overgenomen van de familie Blokker, die het bedrijf 122 jaar in bezit had. Sinds 2014 is het bedrijf verlieslatend. Michiel Witteveen nam de winkelketen in 2019 over voor een euro.

Sindsdien is er veel gebeurd om Blokker weer gezond te maken, waaronder meerdere reorganisaties. Het bedrijf kreeg een webshop, er een eigen productmerk gekomen, het bedrijf opende een recyclepunt voor afgedankte pannen en de meubelverkoop werd geïntroduceerd.

Gerelateerde artikelen