Bijna was het zieltogende BCC verkocht aan een opkoper

Op het laatste moment ketste de deal met Bero Monaco af.

De failliete elektronicaketen BCC was vlak voor het bankroet bijna verkocht aan een opkoper van restpartijen. Nadat de verkoop op het laatste moment afketste, ging de winkelketen op de fles. Dat meldt RTL Z. De beoogde koper zou na het faillissement alsnog kunnen proberen om een doorstart te realiseren met BCC.

RTL Z verwijst naar medewerkers van BCC, die vertelden dat de beoogde koper Bero Monaco was. Dat is een in- en verkoper van overtollige voorraden en faillissementspartijen. Eind augustus zou de deal rondkomen, maar die werd uitgesteld tot half september.

RTL Z noemt de beoogde deal opmerkelijk. Eerdere deals die het moederconcern Mirage Retail Group sloot met opkopers van dochters, zijn uitgelopen op faillissementen. RTL Z wijst naar Blokker België en Big Bazar. Zowel medewerkers als de vakbond CNV hebben daarom gemengde gevoelens over het afketsen van de deal.

Elektronicaketen BCC telt 58 winkels en een webshop, met ruim 1000 werknemers. Eind 2020 kwam de witgoedketen in handen van Mirage Retail Group van investeerder Michiel Witteveen. Plannen om BCC weer winstgevend te maken mislukten. Anderhalve maand geleden maakte Witteveen bekend de Mirage Group te ontmantelen en dochterbedrijven Blokker, Intertoys en BCC te verkopen.

Gerelateerde artikelen