Main Capital zet vijfde investeringsfonds op poten

Het vijfde investeringsfonds voor Main Capital Partners is een feit. De Haagse investeringsmaatschappij heeft de zogenoemde hard cap gelegd op 225 miljoen euro.

Main Capital verwacht de fundraising voor het vijfde investeringsfonds 'in een relatief korte periode' te voltooien. De investeringspot bedraagt een slordige 200 miljoen euro, met een kapitaalplafond van 225 miljoen euro afhankelijk van verdere deelnemers.

In het vers gevulde investeringsfonds zijn grotere dealtickets uitgeschreven dan in vorige fondsen, vertelde Main-investeerder Charly Zwemstra begin dit jaar aan M&A Magazine. "Bestaande funders vullen naar verwachting de eerste 100-110 miljoen euro en nieuwe partijen zullen volgen met tickets van 20 miljoen of meer.”

'Zeer groot'
De Haagse investeringsmaatschappij richt zich uitsluitend op innovatieve ondernemingen in de SaaS-sector (Software as a Service) in de Benelux en Duitssprekende landen. De focus op deze spectaculair florerende sector (jaarlijks groeit deze met 20 procent) lijkt zich uit te betalen. Main meldt dat de interesse in het vijfde fonds 'zeer groot' is.

Met name buitenlandse partijen lijken warm te lopen voor deelname aan het nieuwe fonds. "Buitenlanders reageren veel sneller. De Nederlandse institutionele wereld is wat slaperig, en zoekt ons niet op", verklaarde Zwemstra in hetzelfde interview. Zo zou een Nederlandse verzekeringsgroep mee hebben gedongen om een plekje, maar daar heeft Main naar eigen zeggen niet op gewacht.

Investeringen
Vorige maand voegde Main twee investeringen toe aan het portfolio. Naast het Sliedrechtse Verklizan, dat een online gezondheidsplatform voor zorg op afstand beheert, stapte de investeerder ook in databedrijf Inergy in Woerden.

Lees ook:
Dringen voor private-equityfondsen
“Buitenlandse partijen reageren veel sneller”

 

Gerelateerde artikelen