Main Capital neemt meerderheidsbelang in Inergy

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:43
Main Capital heeft onlangs een meerderheidsbelang genomen in Inergy, een snelgroeiende business solution provider gespecialiseerd in data analytics en managed services.

Main Capital stapt voor een meerderheidsbelang van meer dan 60 procent in Inergy, dat in ruil daarvoor een investering van tien miljoen euro ontvangt. Het softwarebedrijf levert diensten en oplossingen op het gebied van Managed Business Intelligence en Analytics, die organisaties helpen bij het analyseren en verwerken van data. 

Internationale groeimogelijkheden
Inergy heeft zeventig werknemers in dienst verdeeld over kantoren in Woerden en Heerlen. De medewerkers bestaan uit dataspecialisten, businessconsultants en economestristen, die relevante data over een bepaald business thema of uitdaging in de markt verzamelen en deze vertalen in algoritmes en models om efficiënter te werken. Onder meer PostNL en Intergamma behoren tot het klantportfolio. 

Charly Zwemstra, Managing Partner bij Main, ziet verdere (internationale) groeimogelijkheden voor Inergy. Naast de directe

investering wordt er ook kapitaal vrijgemaakt voor toekomstige add-ons. "De gedachte is om meer Business Analytics-bedrijven in zowel Nederland als Duitsland over te nemen." Ook kijkt Zwemstra met een schuin oog naar ondernemingen in het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië.

De investering wordt gedaan uit Main 4, het vierde investeringsfonds dat 85 miljoen euro herbergt. Begin dit jaar werd ook al het volgende investeringsfonds aangekondigd. 

Bekijk hier alle deals van Main Capital >>>

Main Capital nam BDO (transaction support) en de advocaten van Haagstate in de arm. M&A-adviseur KPMG en advocatenkantoor Loyens & Loeff adviseerden Inergy. Het mag overigens geen verrassing heten dat Main wederom Haagstate als adviseur heeft. In de meeste gevallen schakelt Main Corporate Finance, onderdeel van Main Capital, stadsgenoot Haagstate in bij het doen van deals. 

Lees ook:
“Buitenlandse partijen reageren veel sneller”

 

Gerelateerde artikelen