M&A Outlook #4: ‘dealactiviteit in de rebound’

Pieter van den Berg, Managing partner en hoofd van de corporate en M&A sectie bij Buren Legal, over zijn blik op de M&A markt:

“Onzekere tijden maken onzekere deals. Covid-19 trekt diepe sporen in de samenleving en ook in het M&A landschap. In de eerste weken was er nog een zekere vorm van ‘hamsteren’ met versnelde (virtuele) closings van deals in de eindfase. Inmiddels zijn veel M&A processen tot stilstand gekomen of op een waakvlammetje gezet. De aandacht van de executives is gericht op het laten overleven van de eigen (portfolio) bedrijven en van de dealmakers op de impact van de pandemie op de verschillende sectoren en de waarde van bedrijven. 

Het IMF schetst een inktzwarte economische toekomst met verliezen waar die van de financiële crisis bij verbleken. Gestut door de ongekende steunmaatregelen wereldwijd en de hoop op enige versoepeling van getroffen maatregelen, zijn de beurzen na de eerste desastreuze klappen al weer wat optimistischer en deels teruggeveerd. Als de onzekerheden verder afnemen zal ook de dealactiviteit in de rebound gaan en waarschijnlijk sneller dan bij de financiële crisis. Deze ongekende crisis biedt ook ongekende, misschien wel once-in-a-lifetime kansen. Dit vraagt lef en lange termijn visie.”

Lees ook: 
M&A Outlook #1: ‘Nog altijd goedkoop geld’

M&A Outlook #2: ‘Snel herstel wishful thinking?’

M&A Outlook #3: ‘toenemend spanningsveld’

Gerelateerde artikelen