Heineken rondt overname Braziliaanse tak Kirin af

Heineken heeft de voorgenomen acquisitie van de Braziliaanse activiteiten van de Japanse bierbrouwer Kirin voltooid. Met de overname is een bedrag van omgerekend 664 miljoen euro gemoeid.

Heineken ontving vorige week groen licht van de Braziliaanse mededingingsautoriteit om de overname af te ronden. Door de kersverse aanwinst versterkt Nederlandse biergigant zijn positie in het noorden en noordoosten van Brazilië. 

Onder advocatenkantoor Allen & Overy waren als adviseur bij de deal betrokken. Een vierkoppig team stond de Japanse verkoper Kirin bij. 

Emerging Markets
Begin april stond Heineken-dealmaker Joost Broekmaat op het podium bij M&A Forum 'Emerging Markets' in de Maastoren. Hij sprak onder meer over hoe Heineken de Braziliaanse tak voor een zacht prijsje kon overnemen wegens de onoverbrugbare cultuurverschillen tussen de Japanners en Brazilianen.

"Alleen de hoogste baas mag wat zeggen in Japan, terwijl de Brazilianen daar toch wat losser in zijn", zei Broekmaat toen.   

Lagunitas
Onlangs hengelde Heineken ook de overige aandelen in bierbrouwerij Lagunitas binnen. De Amerikaanse bierproducent uit Californië zal als zelfstandige entiteit blijven opereren en de positie van Heineken binnen de regio Amerika versterken.

Bron: ANP/MenA

Gerelateerde artikelen