Holland Corporate Finance trapt Best Small Cap-nominatie af

Holland Corporate Finance heeft deze week traditiegetrouw de eerste nominatie ingezonden voor de Best Small Cap Deal op de M&A Awards. Het gaat om de verkoop van voedingsbedrijf Bresc.

Het beursgenoteerde Zwitserse voedselbedrijf Hügli Holding nam afgelopen augustus het Nederlandse Bresc over. Bresc maakt koelverse kruidenpurees, knoflookconcepten, dressings, sauzen, tapenades, dippers en andere culinaire basisproducten.

—> Bekijk de deal in de database
—> Nomineer Best Small Cap Deal 2016 

De transactie valt in de categorie 5 tot 50 miljoen euro en is daarmee een small cap deal. Holland Corporate Finance stond mkb’er Bresc bij in de overname van Hügli, een bedrijf dat honderden miljoenen omzet en in meer dan tien landen actief is. 

Draghi’s discount
Dat moet een lekker dealtje zijn geweest voor de Zwitsers. Anderhalf jaar geleden liet de Zwitserse centrale bank de koppeling van zijn munt los met de euro. Europese bedrijven zijn sindsdien voor Zwitsers zo’n 30 a 20% goedkoper. De verkoop van Bresc past in de trend van de afgelopen twee jaar waarin veel Nederlandse bedrijven voor een discount worden verkocht aan partijen in niet-eurolanden

De jongens van Holland Corporate Finance zijn niet alleen creatief in het verkopen van ondernemingen maar ook in het nomineren van hun Best Small Cap Deal. Waar de redactie van de M&A Community vorig jaar zijn tuin kon bemesten met het materiaal van Culterra, daar kregen we deze keer een pakket aan Bresc-kruiden en dressings opgestuurd.

Hartstikke mooi. Zo gaan de deals tenminste een beetje leven. En is de lunch hier in Amstelveen ook weer wat smakelijker. 

Wilt u ook een Best Small Cap Deal nomineren voor de M&A Awards? Mail dan naar Willem van Oosten op wvanoosten@alexvangroningen.nl 

Gerelateerde artikelen