Inzending voor nominatie Best Small Cap Deal: vruchtbare grond dankzij Culterra

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:23
De kunstmest van Culterra die wij in ons postvak aantroffen, is veruit de creatiefste inzending voor de Best Small Cap Deal die wij in de historie van de M&A Awards hebben mogen ontvangen. Bravo, Holland Corporate Finance!
Toen ik vertelde dat de redactie van de M&A Community kunstmest in zijn postvak had ontvangen, dacht een collega in eerste instantie dat het ging om een protestactie van een groep antikapitalistische hasjpijprokers. Weer een andere collega vermoedde dat het ging om een symbolisch geschenk van een ontevreden lezer. Tweemaal nee. Het was namelijk keurig verpakt. 
 
Wat was het dan wel? Een creatieve nominatie voor de Best Small Cap Deal.
 
De deal
Het Friese familiebedrijf Culterra, dat organische meststoffen produceert, kocht onlangs voor enkele miljoenen zijn Duitse branchegenoot Maltaflor. Met de acquisitie heeft Culterra extra productiecapaciteit in huis gehaald. En dat is nodig want de ambities van de onderneming uit Workum zijn hoog. Culterra verwacht zijn omzet in vijf jaar te kunnen verdubbelen tot ongeveer 20 miljoen euro.
Holland Corporate Finance (HCF) hielp als corporate finance-adviseur Culterra bij de acquisite en is terecht trots op zijn klant. Adse de Kock, partner HCF Small Cap Advisory, besloot daarom om zijn nominatie voor Best Small Cap Deal leven in te blazen. Naast het schriftelijk verzoek tot nominatie, vonden we in de kartonnen doos 10 kilogram bemesting voor de tuin en een multimediale kaart waarin middels een filmpje wordt uitgelegd wat Culterra precies doet. 
 
 
M&A Community Manager Ezri Joy Blaauw houdt met veel moeite de tien kilo op zijn arm
Bedrijven
Behalve dat de inzending de M&A Community een glimlach bezorgt, laat Holland Corpotate Finance impliciet ook zien waar het vak van de M&A-professional aan het einde van de rit over gaat. Want achter de NDA’s, datarooms, biedingsonderhandelingen en closing-procedures, draait het uiteindelijk altijd om een bedrijf dat iets produceert of diensten aanbiedt. 
Betekent dit dat de winnaar van de Best Small Cap Deal Award voor 2015 al vast staat? Zeker niet! Hoewel we de actie van HCF op prijs stellen, telt de manier van inzenden op geen enkele wijze mee in de beoordeling. U hoeft ook niet bang te zijn voor een perverse economische prikkel. De hoofdredacteur  van de M&A Community woont op drie hoog in de hoofdstedelijke, betonnen jungle en ondervindt dus geen materieel voordeel uit tien kilogram bemesting voor de tuin. 
 
Als u een Best Small Cap Deal wilt aanmelden, mag dat ook gewoon via het online aanmeldformulier. Klik daarvoor op onderstaande button:

 
 
 

 
 
 
Beleef de M&A Awards met uw relaties
Wilt u ook in 2015 verzekerd zijn van een tafel of feestkaart op de M&A Awards? Sluit het jaar op een stijlvolle manier af met uw team of gasten. Wacht niet te lang. First come, first served. De investering voor een dinertafel voor acht personen bedraagt 5.000 euro. Dit is inclusief 4 feestkaarten te gebruiken vanaf 21.30 uur. Graag vernemen wij of u verzekerd wil zijn van een tafel of losse feestkaarten. Klik hier voor de mogelijkheden om erbij te zijn of stuur een mail naar Ezri Joy Blaauw via eblaauw@alexvangroningen.nl.
 
Gerelateerde artikelen