DNB nodigt private equity investeerders uit

Bart Bos, afdelingshoofd van het expertisecentrum Financiƫle Risico's Pensioensfondsen bij DNB, was aanwezig op het Private Equity Summit 2016 en nodigde investeerders uit voor een gesprek.

Er wordt wel eens gezegd dat toezichthouders in Nederland streng zijn en dat zij particuliere en institutionele beleggers te veel in bescherming nemen waardoor het nemen van verantwoorde risico’s wordt belemmerd.

Zou DNB het bijvoorbeeld prima vinden als burgers en pensioenfondsen meer in private equity zouden beleggen? De vlucht naar renderende assets lijkt nodiger dan ooit. Staatsobligaties zijn misschien veilig maar wat heb je aan veiligheid als je een paar procentpunten rente ontvangt of in sommige gevallen zelfs geld moe toe leggen? En zijn obligaties uberhaupt geen schijnzekerheid, nu deze koersen worden opgepomt door de centrale banken?

DNB in gesprek met PE
Op het Private Equity Summit 2016 afgelopen juni ging spreker Robin Fransman in op hoe private equity als retailproduct aan de man moet worden gebracht. Daar was ook Bart Bos bij aanwezig, afdelingshoofd van het expertisecentrum Financiële Risico’s Pensioensfondsen bij DNB. In dit filmpje vertelt Bos dat DNB graag in gesprek gaat met private-equity-investeerders. De toezichthouder wil het misverstand wegnemen dat zij beleggen in PE moeilijk maken.   

 
 

Gerelateerde artikelen