DEALFOCUS: Baker McKenzie adviseert Jibes bij investering Waterland

Data-analysebureau Jibes uit Houten ontving onlangs een investering van private-equityhuis Waterland. M&A Community schotelde Rebecca Kuijpers-Zimmerman (Baker McKenzie) een aantal vragen voor over deze transactie.

Waar kent Baker Jibes van?
"Ik ken de oprichter van Jibes, Ivo-Paul Tummers, wegens het feit dat ik zijn huis heb gekocht en daarna zijn wij ook zakelijk met elkaar in contact gekomen."

Wat houdt deze strategische samenwerking in?
"Jibes begeleidt organisaties op het gebied van data analytics. Ze willen verder investeren in data analytics en de geografische spreiding. Daar is dus met deze transactie gehoor aan gegeven. Met de ervaring op het gebied van internationale uitbreiding, het netwerk en de financiële slagkracht van Waterland wil Jibes versneld haar positie vergroten als dataplatform. Kortom een mooie samenwerking tussen Waterland en Jibes."

Wat was er bijzonder aan deze transactie?
"Jibes is in 2008 opgericht met als doel het belang van information management, governance en data analytics te adresseren. Data analytics is een hot topic in de markt. De vraag hiernaar is aanzienlijk toegenomen in alle bedrijfstakken. Het bijzondere aan deze transactie is dat ik Jibes heb kunnen begeleiden naar de volgende stap. Samen met hun strategische partner Waterland, zie ik een mooie samenwerking en een succesvolle toekomst tegemoet."

Blijven jullie betrokken bij Jibes?
"Wij zullen Jibes nauw en met veel enthousiasme volgen. Zij willen hun diensten internationaal aanbieden en daar is Baker McKenzie met kantoren in 47 landen een uitstekende partner voor."

Wat staat er dealwise nog op de planning dit jaar?
"Wij zijn momenteel bezig met meerdere mooie transacties en de ‘pipeline’ ziet er ook veelbelovend uit."

Bekijk het profiel van Rebecca Kuijpers-Zimmerman (Baker McKenzie)

Lees ook:
DEALFOCUS: Boels Zanders begeleidt Mediahuis bij investering in Wayne Parker Kent
DEALFOCUS: Snappcar schakelt Improved in bij miljoeneninvestering
DEALFOCUS: INGEN HOUSZ adviseert bij acquisitie Wercker door Oracle

Gerelateerde artikelen