Beursexit voor groenteverwerker Greenyard en investeerder Gimv

De Belgische investeringsmaatschappij Gimv heeft definitief afscheid genomen van Greenyard, een omvangrijke Vlaamse groente- en fruitverwerker. Zo werd dinsdagavond wereldkundig gemaakt.

Gimv schrijft in een persbericht dat het haar belang in Greenyard heeft verkocht via Euronext Brussel. Over de beursexit zijn geen financiële details vrijgegeven. De investeringsmaatschappij stapte in 2011 met een investering van 60 miljoen euro in PinguinLutosa, die bedrijfsnaam werd twee jaar later omgedoopt in Greenyard. 

De acquisitie van Scana-Noliko, een producent van groenten- en fruitconserven, werd toen gelijktijdig bekend gemaakt. In 2015 fuseerde Greenyard met branchegenoot Univeg waardoor er meer geïnvesteerd kon worden in technologische verbeteringen. Onder de vleugels van Gimv lijfde Greenyard een jaar later champignoninblikker Lutèce in. Greenyard maakte hierbij gebruik van de Nederlandse kantoren van ABN AMROEY en Freshfields Bruckhaus Deringer.

Rendement
Met Greenyard neemt Gimv afscheid van een omvangrijk bedrijf dat inmiddels in 25 landen wereldwijd actief is en meer dan 9.000 werknemers werk verschaft. Greenyard behaalde afgelopen jaar een omzet van 4,25 miljard euro, waarmee het een van de grootste groenteverwerkers van Europa is. 

De investeringsmaatschappij laat weten dat de investering in Greenyard – in zes jaar tijd – het rendement ten opzichte van het langetermijngemiddelde heeft overtroffen. 

Lees ook
Joolz en Gimv bestormen internationale kinderwagenmarkt
Gimv koopt meerderheidsbelang in ALT Technologies van Standard Investments
De vlag van Gimv wappert ook voor particulieren

 

Gerelateerde artikelen