Anbang schrapt zo’n 1000 banen bij Vivat

Verzekeraar Vivat, het vroegere Reaal, schrapt de komende drie jaar tussen de 900 en 1200 arbeidsplaatsen. Het massa-ontslag is onderdeel van de verandering die Anbang, de nieuwe Chinese eigenaar, aan het doorvoeren is.

Vivat wil de organisatie minder complex maken. "Het vereenvoudigen van het bedrijf en de processen moet leiden tot een wendbare organisatie die dichter bij de klant staat”, aldus de onderneming. De kosten liggen volgens de verzekeraar zelf circa 30 procent hoger dan bij de concurrentie.

De komende periode wordt de verandering verder uitgewerkt, zodat duidelijk wordt voor welke werknemers dit gevolgen zal hebben. De koerswijziging van Vivat wordt nu ingezet en zal omstreeks eind 2018 zijn voltooid. Vivat zal meer als één centrale organisatie gaan opereren. Ook belooft de onderneming verder te digitaliseren en in te spelen op technologische ontwikkelingen.

Begin vorig jaar verkocht de Nederlandse staat voor 150 miljoen euro het voormalige Reaal, dat tegenwoordig Vivat heet, aan de Chinese verzekeraar Anbang. 

Gerelateerde artikelen