CFO Damen Shipyards vertrekt

Damen Shipyards neemt afscheid van CFO Frank Eggink. 'Verschil van inzicht', wordt als reden genoemd.

Het uit elkaar gaan van CFO Frank Eggink en Damen Shipyards Group komt voor buitenstaanders als een grote verassing, In een reactie zegt Nederlands grootste scheepsbouwer het besluit en vertrek van Eggink te betreuren. 

Het FD stelt dat een ruzie tussen het bedrijf en de financieel bestuurder reden is voor het vertrek van Eggink. De krant noemt 'een verschil van inzicht over het te voeren beleid', reden voor de breuk. 

Eerder liet Eggink al weten dat de grote uitdaging voor Damen 'beheerst verder groeien', diente te zijn. Vorig jaar kocht Damen nog een grote verlieslatende Roemeense scheepswerf. In het persbericht van Damen wordt Eggink geroemd om zijn 'sustantiële bijdrage aan de verdere groei, ontwikkeling en professionalisering van de Group. Hij heeft zich onderscheiden door de professionalisering van Finance en ICT functies, de ontwikkeling van Damen 2025, zijn sponsorship van leiderschapsontwikkeling, het verbreden van de suite van financieringsoplossingen voor Damen klanten en de ontwikkeling en implementatie van Damen's compliance programma.'

Ook de bepalende rol van Eggink in de strategische acquisitie van een controlerend belang in de werf in Mangalia, Roemenië, mag volgens Damen Shipyards Group neit onvermeld blijven. Of die deal uiteindelijk tot het scheiden van wegen tussen beide partijen heeft geleid, wil niemand bevestigen.  

Gerelateerde artikelen