Weer een accountantskantoor naar een buitenlandse investeerder

IK Partners neemt een meerderheidsbelang in Qconcepts.

Het accountantskantoor Qconcepts verkoopt de meerderheid van de aandelen aan de Britse private equity-speler IK Partners. Qconcepts is qua omzet de dertiende controlepraktijk in ons land. Het kantoor staat op nummer 33 in de top vijftig van accountantskantoren. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Vorig jaar realiseerde het kantoor een omzet van ruim 26 miljoen euro. Volgens medeoprichter Cor Pijnenburg slaagde het kantoor er niet in om op eigen kracht de ontwikkelingen in het gewenste tempo bij te houden.

Peijnenburg zegt meerdere partijen te hebben benaderd voor een deal. De partners behouden een minderheidsaandeel. IK Partners participeert in Nederland in verzekeringsplatform You Sure, adviesbureau IG&H en Acture Group, een uitvoerder van de sociale zekerheid.

Steeds meer accountantskantoren verkopen hun aandelen aan investeerders, zowel in binnen- als buitenland. Onlangs gingen de kantoren Meerwijk Allister Groep, Schuiteman en Verstegen in zee met investeerder Capital A.

IK Partners heeft in 2018 de Zweedse MKB-dochter van PwC overgenomen. Ook een MKB-dochter van KPMG Zweden en het belastingadvieskantoor Skeppsbron Skatt zijn overgenomen. In Noorwegen heeft IK Partners de accountantskantoren Generi en Prokuria Polar gekocht.

Lees ook: Zo bouwt Ewout Brouwers van PIA Group aan een accountancy powerhouse

Gerelateerde artikelen