Vitesse in beroep tegen KNVB-verbod op overname

De voetbalclub heeft een deal nodig vanwege alle sores rond de club.

Vitesse gaat in beroep tegen het besluit van de onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB om de overname van de club door de Amerikaanse investeringsgroep onder aanvoering van Coley Parry af te wijzen.

De licentiecommissie besloot de overdracht van de aandelen aan de Common Group van Parry af te keuren, omdat het niet overtuigd is dat de Common Group eigen vermogen en investeerders heeft. Vitesse reageerde vol onbegrip en liet in eerste instantie het tegenvallend besluit nog even bezinken, maar is er nu van overtuigd dat een beroep zinvol is.

Vitesse heeft dringend een overname nodig. De voetbalclub is in handen van een Russische eigenaar en heeft daardoor problemen met huisbankier ING. Er is er een schuld opgebouwd van elf miljoen euro en er dreigt er degradatie uit de Eredivisie.

Op termijn is het de bedoeling dat Parry een minderheidsbelang van 24,9 procent krijgt. Een ander element uit het plan is om Arnhemse investeerders de ruimte te geven om in te stappen.

Voor het alternatieve plan heeft Vitesse wel de goedkeuring van de licentiecommissie nodig. Dat kan pas als een nog lopend onderzoek naar het Russische verleden wordt afgerond. De verwachting is dat dit in de loop van deze maand is. (ANP)

Gerelateerde artikelen