Van Doorne en Rothschild leiden TMG-achtbaan

De strijd om Telegraaf Media Groep (TMG) heeft bloederige vormen aangenomen. Zondag maakte de Raad van Commissarissen (RvC) bekend dat Geert-Jan van der Snoek en Leo Epskamp, CEO en CFO van TMG, het veld moeten ruimen. John de Mol reageerde razendsnel door zijn bod op te krikken naar 6,50 euro per aandeel.

Intussen heeft de RvC ingestemd met fusieplannen tussen TMG en Mediahuis. Het bod van de Belgen, ook gesteund door het investeringsvehikel VP Exploitatie van de familie Van Puijenbroek, werd verhoogd met 10 cent naar 6,00 euro per aandeel en accepteerd door de RvC van TMG. ING Bank is de financieel adviseur van de Belgen. Linklaters verzorgt het juridisch advies.

Vertrouwensbreuk
Een vertrouwensbreuk ligt aan de basis van de schorsing van Van der Snoek en Epskamp. Het was een publiek geheim dat de TMG-topmannen een voorkeur hadden voor Talpa als nieuwe eigenaar van TMG, terwijl de RvC vorige week kenbaar maakte op exclusieve basis met Mediahuis en VP verder te willen praten. 

In een persverklaring noemt de RvC de schorsing 'onvermijdelijk in verband met de belangen van TMG, haar onderneming en haar stakeholders, en meer in het bijzonder het bod van Mediahuis en VP Exploitatie'. Waarnemend voorzitter Jan Nooitgedagt, oud CFO van Aegon, heeft nu de leiding in handen, zo meldt het Financieele Dagblad (FD).

Rabobank en ABN AMRO leiden de dans en geven zowel financieel advies aan de RvC als aan de RvB. De advocaten van Van Doorne en zakenbankiers van Rothschild adviseren al vanaf december de RvC in de lopende transactie.

Bekijk hier de adviseurs >>>

De Mol verhoogt bod
Ondanks het akkoord met Mediahuis geeft John De Mol zich volgens verscheidende media nog niet gewonnen. Talpa heeft haar bod met 15 cent verhoogd naar 6,50 euro per aandeel.

Bovendien kreeg de Mol steun uit de commerciële hoek. "Met Talpa kiezen we voor de toekomst", liet Harry de Wit, algemeen directeur bij TMG, vrijdagavond ontvallen tegenover het FD.

Lees ook:
Talpa vindt opstelling commissarissen TMG 'onbegrijpelijk'
Mediahuis vergroot aandeel in overnameprooi TMG
Freshfields en Allen & Overy liften mee met overnamestrijd Telegraaf
TMG-deal op losse schroeven: John de Mol wil Belgen de pas afsnijden

 

 

Gerelateerde artikelen