‘Toshiba dringt aan op snelle deal met Western Digital’

Toshiba heeft haast om een deal te sluiten met Western Digital over de chipdivisie. Het Japanse bedrijf heeft van zijn banken tot donderdag gekregen om de laatste problemen op te lossen, melden bronnen die bekend zijn met de situatie.

Als de problemen zijn opgelost, kan Western Digital samen met een aantal andere bedrijven de chipdivisie overnemen. Die staat te koop omdat Toshiba enorme verliezen leed op zijn Amerikaanse nucleaire activiteiten en daarom veel geld nodig heeft.

Toshiba wilde de chipdivisie eigenlijk aan een een consortium rond het Zuid-Koreaanse SK Hynix verkopen, maar Western Digital lag dwars. Dat bedrijf werkt via een joint venture samen met Toshiba in de chiptak en stelde rechten te hebben bij een overname.

Toshiba weerspreekt dat, maar Western Digital dreigt met een rechtszaak en een gang naar de rechter duurt Toshiba te lang. Het noodlijdende bedrijf heeft van de Japanse beurs tot maart de tijd gekregen om zijn financiële problemen op te lossen. Anders dreigt Toshiba zijn beursnotering in Tokio kwijt te raken.

Lees ook:
'Overname Toshiba door Bain loopt vast op betaaltermijn'
Europese Commissie trekt aandacht met torenhoge boetes
Bain Capital-target Toshiba wil jaarcijfers uitstellen

 

   
'Overname Toshiba door Bain loopt vast op betaaltermijn'
18 July 2017  
23 June 2017  
Gerelateerde artikelen