Topinvesteerders Bain en Cinven grijpen naast farmagigant Stada

De acquisitie van het Duitse Stada Arzneimittel door private-equityhuizen Bain Capital en Cinven uit Groot-Brittanniƫ vindt waarschijnlijk geen doorgang.

Dat maakte het Duitse farmabedrijf maandag bekend in een persbericht. Bain Capital en Cinven boden in april samen 66,00 euro per aandeel voor Stada Arzneimittel, een producent van generische geneesmiddelen uit Bad Vilbel. De aanstaande kopers moesten vervolgens 75 procent van de aandelen binnen halen. Dat lukte niet waarop twee weken geleden het verlangde belang werd verlaagd naar 67,5 procent. 

Aanmeldingstermijn
Dit bleek ook niet haalbaar. Op 22 juni liep de verlengde aanmeldingstermijn af en was 65,5 procent van de aandelen Stada aangeboden onder het bod. Bain en Cinven moeten nu twaalf maanden wachten in een zogeheten afkoelingsperiode alvorens er een nieuw bod mag worden gedaan. De investeerders konden op de steun van het bestuur rekenen. 

Zo komt er een einde aan een maandenlange biedingenstrijd waarin diverse kopers zich aandienden voor de Duitse farmaceut, die vorig jaar een omzet kende van 2,1 miljard euro en een nettowinst van bijna 86 miljoen euro. Het bedrijf verklaart nu alle pijlen te willen richten op de groeistrategie van komend en volgend jaar. 

Bron: ABM Financial News / Het Financieele Dagblad

Lees ook:
Zwitserse life-sciencesreus neemt PharmaCell over
“Farmabedrijven staan elke twee jaar op randje van faillissement”

Gerelateerde artikelen