Topadvocaat Christaan de Brauw stapt over naar Allen & Overy

Christiaan de Brauw stapt over van Nautadutilh, waar hij een belangrijke M&A-advocaat was, naar de Amsterdamse praktijk van Allen & Overy. Dat maakt Allen & Overy bekend. Per 1 mei 2016 zal De Brauw werkzaam zijn als partner bij zijn nieuwe werkgever aan de Apollolaan.
De 46-jarige Christiaan de Brauw was tot voor kort partner bij NautaDutilh. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en M&A-transacties met een sterke focus op openbare biedingen. Zo was hij in de lead bij de juridische defensie van de beursgenoteerde farmaceut Mylan, dat vorig jaar een vijandige overname door het Israëlische Teva wist af te wimpelen met een Nederlandse beschermingsmuur.
 
 
“Met de komst van Christiaan, een erkende topspeler in zijn markt, versterken wij onze positie als internationaal, toonaangevend advocatenkantoor met sterke lokale wortels," zegt Ferdinand Grapperhaus, bestuursvoorzitter van het Amsterdamse kantoor van Allen & overy. "Christiaan past qua leeftijd en ervaring uitstekend in de ondernemingsrechtpraktijk van Allen & Overy. Hij zal daarin een belangrijke rol spelen op het gebied van openbare biedingen en de biotech- en life sciences sector."
 
De Brauw was met een Nautadutilh-team onder meer betrokken bij het bod van FedEx op TNT (4,4 miljard euro), de overname van Acerta Pharma door AstraZeneca (3,2 miljard), de acquisitie van Amgen door Dezima Pharma (1,5 miljard) en het mislukte bod van Mylan op Perrigo (30 miljard). 
 
Gerelateerde artikelen