TMG legt ‘ongevraagd en onrealistisch’ bod Talpa naast zich neer

In een reactie noemt Telegraaf Media Groep (TMG) het dinsdag uitgebrachte tegenbod van Talpa op het mediaconcern 'ongevraagd en onrealistisch' en gaat niet verder in op de avances van Talpa.

Dat Talpa zich nog niet gewonnen gaf in de overnamestrijd over TMG met het Vlaamse Mediahuis en ondernemersfamilie Van Puijenbroek, was midden april al duidelijk. Afgelopen dinsdag waagde het mediabedrijf van John de Mol een nieuwe poging om TMG in te lijven. 

Talpa, dat zo'n 29 procent TMG-aandelen bezit, vangt echter opnieuw bot. Ondanks het hogere bod van 6,50 euro per aandeel, ongeveer 50 eurocent meer dan dat van de tegenpartij, geniet Mediahuis nog altijd de voorkeur van de raad van commissarissen van TMG.

Non-financiële aspecten
TMG baseert de keuze voor Mediahuis en Van Puijenbroek op strategische gronden. Ook noemt het Nederlandse moederbedrijf van onder meer De Telegraaf en Privé non-financiële aspecten als de dealzekerheid en eerlijke prijs als doorslaggevende factoren.

Zowel Mediahuis als Van Puijenbroek, samen eigenaar van TMG voor 60 procent, laten weten niet bereid te zijn om hun aandelen te verkopen aan Talpa. Zo komt laatste niet aan het vereiste belang 50 procent, die geldt als minimumpercentage, voor gestanddoening van het overnamebod. 

Lees ook:
Pensioenfonds Telegraaf verkoopt aandelen aan Mediahuis
Talpa brengt formeel tegenbod op TMG 
Talpa en Stibbe blijven jagen op TMG
TMG betaalt miljoenen aan bankiers en advocaten
Belgen domineren Nederlandse dagbladenmarkt, en dat is prima
Talpa slaat slag met overname SBS Broadcasting
 

Gerelateerde artikelen