“TMF volgt Intertrust met naderende IPO”

Trustkantoor TMF Group, dat onder meer financiƫle en administratieve diensten verleend aan vennootschappen van multinationals en welgestelde particulieren, treft voorbereidingen voor een beursnotering in Amsterdam of Londen.

Zo schreef het Financieele Dagblad vrijdagochtend op basis van welingelichte bronnen. De keuze om de beursgang te realiseren valt niet op een van de drie Nederlandse grootbanken. Goldman Sachs en HSBC zijn ingehuurd om TMF naar alle waarschijnlijkheid rond de zomer naar de beurs te brengen. De Angelsaksische begeleidende banken zullen voor die tijd de wereld afreizen om het boek te vullen. 

Waardecreatie
DH Private Equity Partners, de nieuwe merknaam van Doughty Hanson, kocht TMF negen jaar geleden. Het Londense private-equityhuis wilde TMF vorig jaar van de hand doen aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij TPG Capital.

De deal mislukte wegens 'ondermaatse waardecreatie voor de aandeelhouders'. Met de geboden koopsom was volgens DH niks mis. Het Londense private-equityhuis verklaarde kort daarna dat een beursexit ook tot de mogelijkheden behoorde. 

Intertrust
Met de beoogde beursgang volgt TMF het voorbeeld van directe concurrent Intertrust, dat als eerste trustkantoor noteerde aan het Damrak. M&A Magazine sprak vorig jaar met CEO David de Buck over de rationale achter de succesvol verlopen IPO. 

Gerelateerde artikelen