Talpa en ondernemingsraad naar rechter in strijd om TMG

In de overnamestrijd rond Telegraaf Media Groep (TMG) stapt ook Talpa naar de rechter. Het mediabedrijf van John de Mol voelt zich benadeeld door de raad van commissarissen van TMG, die een voorkeur heeft uitgesproken voor het Belgische Mediahuis. 

Eerder op dinsdag werd bekend dat de centrale ondernemingsraad van TMG naar de Ondernemingskamer van het Amsterdamse gerechtshof stapt uit onvrede over de gang van zaken.

Net als de ondernemingsraad vindt Talpa dat er een ,,gelijk speelveld'' moet zijn. Maar door zich publiekelijk uit te spreken voor Mediahuis hebben de commissarissen dit ,,illusoir gemaakt'', stelde Talpa dinsdagavond. Het bedrijf wil dat de rechter onmiddellijk een onafhankelijke commissaris bij TMG benoemt ,,met verstrekkende bevoegdheden''. Daarnaast wil Talpa dat er een onderzoek komt naar de gang van zaken. Talpa heeft zijn belang in TMG inmiddels uitgebreid tot 24 procent.

Eerder uitte Talpa al felle kritiek op de opstelling van de commissarissen. Ook het bestuur van TMG is in strijd met de rvc. Afgelopen weekend zijn bestuurders van TMG opzij geschoven door de rvc van TMG.  Topman Geert Jan van der Snoek en financieel directeur Leo Epskamp vechten deze beslissing aan.

Bekijk hier alle adviseurs bij de overnamestrijd.Bekijk hier de adviseurs >>>

Lees ook:
Talpa vindt opstelling commissarissen TMG 'onbegrijpelijk'
Mediahuis vergroot aandeel in overnameprooi TMG
Freshfields en Allen & Overy liften mee met overnamestrijd Telegraaf
TMG-deal op losse schroeven: John de Mol wil Belgen de pas afsnijden

Bronnen: ANP en MenA.nl

Gerelateerde artikelen