Talpa koopt opnieuw TMG-aandelen

Terwijl de strijd om Telegraaf Media Groep (TMG) doorwoekert, kocht Talpa Holding - de portefeuillemaatschappij van TMG-jager John de Mol - vrijdag opnieuw certificaten in. Het belang van Talpa in TMG steeg daarmee naar 26,57 procent, zo valt te lezen in een persbericht.

Dinsdagavond (18:00 uur) staat de uitspraak van de Ondernemingskamer (OK) op het menu. Het wordt daarmee de week van de waarheid voor TMG, zijn commissarissen en (geschorste) bestuurders, mediamagnaat John de Mol (Talpa), Belgische uitgeverij Mediahuis, VP Exploitatie (de investeringsmaatschappij van TMG-commissaris Guus van Puijenbroek en zijn familie) en alle overige TMG-aandeelhouders. 

Ondanks de overnameperikelen en de aanhoudende onzekerheid heeft Talpa actie ondernomen. De portefeuillemaatschappij van John de Mol haalde afgelopen vrijdag extra aandelen binnen tegen een gemiddelde prijs van 6,50 euro per stuk. Het Talpa-belang in TMG is daardoor op 26,57 procent gebracht.  

Onafhankelijke commissaris
De rechtsgang is tot stand gekomen op initiatief van John de Mol. Hij wil dat de Ondernemingskamer (OK) – de rechter voor het bedrijfsleven – een onafhankelijke commissaris benoemt om het overnamebod van zijn werkstermaatschappij Talpa opnieuw onder de loep te nemen. Tevens wil De Mol dat de OK onderzoek gaat doen naar het beleid van de TMG-commissarissen.

Lees ook: 
Zuidas-advocaten in grote getalen bij rechtszaak TMG
Duff & Phelps en Rothschild trekken andere conclusies bij fairness opinion TMG

 

 

 

Gerelateerde artikelen