Smart deal voor Stewart McCrone en Philips Healthcare

De gezondheidsdivisie van Philips heeft een minderheidsbelang verkregen in de Duitse startup Onelife Health. Over de financiƫle details is geen melding gemaakt.

Samen met de Duitsers gaat de healthcare-divisie van Philips digitale diensten ontwikkelen die meer inzicht geven in de gezondheid van zwangere vrouwen en pasgeboren baby's. 

De in Hamburg gevestigde onderneming biedt al medische oplossingen aan zoals Onelife Baby, een persoonlijke app voor zwangere vrouwen die symptonen als bloeddruk, gewicht en slaappatroon monitoort en vitale data geeft over 'real-time risk assessment'. In eerste instantie wordt vooral aan de doorontwikkeling van deze app gewerkt.

Smart deals
Het minderheidsbelang past goed in de plannen van M&A-director Stewart McCrone van Philips. De Schot won afgelopen jaar de M&A Award voor beste Director en sprak toen de hoop uit over het sluiten van smart deals in de gezondheidszorg. 

Afgelopen najaar sprak M&A Magazine met McCrone en M&A-collega Daan van Manen over de ambitie door te groeien in de gezondheidszorg. Lees hier het interview terug. 

Gerelateerde artikelen