Refresco neemt sectorgenoot over voor 1,1 miljard euro

Frisdrankbottelaar Refresco heeft overeenkomst bereikt over de overname van de bottelactiviteiten van zijn Amerikaanse sectorgenoot Cott. Het van oorsprong Rotterdamse bedrijf legt circa 1,1 miljard euro op tafel voor het onderdeel.

De bottelactiviteiten van Cott waren in 2016 goed voor een omzet van 1,7 miljard dollar. Het onderdeel heeft naar eigen zeggen een klantenbestand van meer dan 500 toonaangevende retailers. Door de overname voegt Refresco negentien productielocaties in de VS, vier in Canada, één in Mexico en vijf in het Verenigd Koninkrijk toe aan zijn bestaande faciliteiten.

Het Nederlandse advocatenkantoor CMS heeft Cott geadviseerd bij de verkoop. Drinker Biddle & Reath adviseerde met betrekking tot Amerikaans recht. Refresco werd bijgestaan door Allen & Overy en Nixon Peabody.

Synergievoordelen
Volgens Refresco past de deal in de buy & build-strategie van het bedrijf. De afgelopen jaren deed Refresco al een keur aan overnames. De overname van het Cott-onderdeel levert naar verwachting ook 47 miljoen euro aan synergievoordelen op binnen drie jaar.

Om de overname mede te betalen zal Refresco binnen een jaar met een aandelenuitgifte komen waarmee het 200 miljoen euro wil ophalen. Verder zal de overname met schuld worden bekostigd. Deze zijn volgens de bottelaar al volledig onderschreven.

De deal wordt naar verwachting nog dit jaar afgerond. Daarvoor is nog wel goedkeuring nodig van de gebruikelijke toezichthouders. Ook aandeelhouders moeten nog akkoord geven. Refresco roept zijn aandeelhouders op 5 september bijeen.

Bron: ANP/MenA

Lees ook:
CEO Refresco: geen nieuw bod PAI
Refresco hoort niets meer van PAI Partners
Private-equitybedrijf PAI Partners wil Refresco kopen

 

Gerelateerde artikelen