PwC stoot KPMG van troon in league tables TAS Q3 2017

PwC verdringt KPMG van de eerste plaats in de league tables transaction support gesorteerd op dealwaarde. Dat blijkt uit cijfers van MenA.nl.

PwC heeft in de eerste drie kwartalen bij deals met een totale waarde van 12,5 miljard euro het boekenonderzoek verricht. Hiermee staat het kantoor op dezelfde plaats als einde boekjaar 2016. PwC adviseerde het derde kwartaal onder andere bij de verkoop van Voogd & Voogd door Bencis Capital Partners voor meer dan 100 miljoen euro. Ook adviseerde het kantoor verzekeraar ASR bij de overname van de Nederlandse tak van Generali voor 143 miljoen.  

KPMG op twee
KPMG stond na het tweede kwartaal nog op de eerste plaats, maar moet nu genoegen nemen met de tweede rang met 9,1 miljard euro op de teller. De KPMG-ers adviseerden onder andere bij de fusie tussen havenbedrijf Zeeland Seaports en de haven van Ghent voor meer dan 500 miljoen euro en de overname van Unirobe Groep door Aon voor 295 miljoen euro. De grootste deal was de overname van Cotts flessenvulfabriek door Refresco voor 1,1 miljard euro.

EY houdt de positie vast en staat met 2,5 miljard op de derde plaats. Het kantoor was evenals KPMG betrokken bij de overname van Unirobe, als adviseur van verkoper Aegon. Ook adviseerde EY bij de overname van hotelexploitant Queens Bilderberg voor 205 miljoen euro.

 

Lees ook:
KPMG support de grootste deals in H1 2017

 

Gerelateerde artikelen