KPMG support de grootste deals in H1 2017

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:45
De ‘big four’ doen hun naam eer aan. KPMG, PwC, EY en Deloitte hebben bij de grootste deals transaction support geleverd in het eerste halfjaar van 2017. Dat blijkt uit onderzoek van MenA.nl.

Het transaction-supportteam van KPMG was bij deals met een totale waarde van 5,7 miljard euro betrokken. Daarmee staat de accountancyfirma op de eerste plaats in de league table Transaction Support gesorteerd op dealwaarde. De grootste klus voor KPMG was de overname van Vanderlande. Een team onder leiding van Ewald van Hamersveld (foto rechts) dook voor koper Toyota Industries in de boeken van de Brabantse fabrikant van transportsystemen, wat uiteindelijk leidde tot een overname van 1,2 miljard euro. 

Remco van Daal PwC
Nummer twee PwC is goed voor een dealwaarde van 1,9 miljard euro. Het kantoor was betrokken bij een paar mooie deals. Zo adviseerde een team onder leiding van Remco van Daal (foto rechts) investeerder Bencis Capital Partners bij de overname van Samenwerkende Tandartsen van NPM Capital  en de Franse InVivo Group bij de overname van Baarsma Wine van AAC Capital Partners.

EY onderzoekt pizzabroodjes
EY staat met 801 miljoen euro op de derde plaats. Het kantoor was onder andere betrokken bij de secondary buy-out van pizzabroodjesbakker Boboli door Gilde Equity Management en overname van Central Point door de Infotheek Groep. Bij beide deals was Maurice van den Hoek namens EY in de lead. 

Arnoud Oltmans
De teller van Deloitte staat over het eerste halfjaar van 2017 op 580 miljoen euro. Het kantoor heeft dit jaar bloemenkweker Dümmen Orange bij vijf deals ondersteund. Bij deze deals was Arnoud Oltmans (foto rechts) in de lead van het transaction-supportteam. Daarnaast was hij, evenals zijn collega André van IJperen, betrokken bij de overname van Hans Anders door 3i

A.T. Kearney en Spring Associates delen de negende plaats. Beide kantoren hebben een dealwaarde van 100 miljoen dankzij één deal. A.T. Kearney adviseerde Eneco bij de overname van het Duitse LichtBlick en de associates van Spring waren erbij toen Gilde de pizzabroodjes kocht van Synergia Capital.

 

Lees ook:
Full page halfjaarupdate League Tables H1 2017 in FD
Big four ondersteboven in league tables transaction support H1 2017
ING adviseert bij meeste deals in H1 2017
Zakenbank J.P. Morgan doet grootste deals H1 2017
Lexence meest actieve dealmaker eerste halfjaar 2017
Allen & Overy doet grootste deals eerste halfjaar 2017
Private equity piekt in eerste halfjaar 2017
Waarde overnames keldert in eerste halfjaar van 2017  

Gerelateerde artikelen