Private-equity firma’s optimistisch over nabije toekomst

Private equity-firma's zijn aanzienlijk optimistischer gestemd dan een klein jaar geleden. Dit blijkt uit een recent onderzoek van accountants- en adviesbureau Mazars onder private equity-investeerders in (voornamelijk) Europa, om inzicht te krijgen in hun hoe zij reageren op de coronacrisis.

Het onderzoek werd uitgevoerd in december 2020 en volgt op het onderzoek dat in juni 2020 is uitgebracht, ‘Covid-19 and the world of private equity'.

Bij de meeste firma's lijkt de inkomstendaling minder ernstig dan eerder gedacht. Ook blijkt dat meer dan 90% van de responden en positief staat ten opzichte van nieuwe investeringen. Bijvoorbeeld in distressed deals: 70 procent acht deze kansrijk, terwijl 60 procent interesse heeft om hier ook in te investeren. 

De meerderheid van de respondenten verwacht een 'U-vormig' herstel van de economie. De sector lijkt in de afgelopen maanden een voorschot te hebben genomen op dat herstel. Na een aanzienlijke daling in maart 2020, is de 'dealflow' in de maanden daarop toegenomen. 65% van de transacties in 2020 werd afgerond in de tweede helft van het jaar, vergeleken met 48% in 2019 (gemeten naar dealwaarde). Daarnaast is de totale waarde van alle transacties in Europa gestegen met 5,6% in 2020 in vergelijking tot het jaar daarvoor. 

Aron de Jong, Partner Mazars Deals & Financing: “Hoewel private equity-investeerders nog steeds met de nodige uitdagingen te maken hebben, bevestigt de enquête het gevoel van optimisme binnen de private equity-community. Na de schok van de eerste lockdown hebben private equity investeerders opnieuw veerkracht getoond om zich aan te passen in deze onzekere tijd.”

Het rapport kan worden gedownload op Mazars.nl

Gerelateerde artikelen