PPG-topman blijft strijdvaardig over samengaan

Hij blijft onverminderd positief over een toekomstig huwelijk tussen PPG en AkzoNobel. Dat liet topman Michael McGarry van het Amerikaanse verfconcern maandagmiddag in de Ondernemingskamer weten.

McGarry zegt met verbazing kennis te hebben genomen van het feit dat Akzo al die tijd heeft geweigerd om te praten over een mogelijk samengaan. 

"Toen we na het derde bod en tien dagen wachten nog niks hadden gehoord hebben we maar even gebeld. Bij het korte gesprek dat toen volgde in Rotterdam kregen we geen vragen over onder meer de prijs, maar leek de afwijzing al vast te staan", vertelt de PPG-topman. 

Ruime garanties
Arnold Croiset van Uchelen en Charles Honée van Allen & Overy, die PPG bijstaan in het overnamegevecht, betoogden dat het Amerikaanse verfconcern Akzo ruime garanties heeft geboden ten aanzien van een mogelijke samensmelting. Die houden onder meer verband met banenbehoud bij de speciaalchemiedivisie en pensioenen van de werknemers.

Ook benadrukten de raadsheren dat de werkgelegenheid bij PPG afgelopen jaren is toegenomen, terwijl die bij Akzo is gekrompen.

Mededingingsbezwaren
De advocaten bepleitten dat bij het afketsen van een transactie op mededingingsbezwaren, iets waar Akzo in zijn verweerschrift voor zegt te vrezen, een forse vergoeding betaald zou moeten worden. "De hoogste vergoeding ooit in Nederland is 200 miljoen. Aangezien deze overname groter is, zou de vergoeding dat ook zijn".

Elliott Advisors, waarvoor Jan Willem de Groot en Menno Griffiths van Houthoff Buruma de rechtsgang leiden, vindt dat Akzo met PPG in gesprek moet gaan. Ook wil de activistische aandeelhouder via de rechter afdwingen dat president-commissaris Antony Burgmans, die de gesprekken tegenhoudt, opstapt. Enkele andere aandeelhouders, waaronder vermogensbeheerder Franklin Templeton, zijn een soortgelijke mening toebedeeld.

Bron: ANP en MenA.nl

Lees ook:
Dit zijn de litigationkanonnen in zaak Elliott vs AkzoNobel
PPG houdt optie vijandelijke overname AkzoNobel open
Volgende Amerikaanse aandeelhouder zet aanval in op AkzoNobel
Elliott Advisors stapt naar Ondernemingskamer
AkzoNobel wijst ook derde overnamevoorstel PPG af

 

Gerelateerde artikelen