PPG blijft aandringen op fusiegesprek met AkzoNobel

PPG Industries heeft de uitnodiging aan de Nederlandse sectorgenoot AkzoNobel voor het aangaan van gesprekken over een fusie herhaald. Dit maakte het Amerikaanse concern woensdag in een persbericht bekend.

PPG bracht op 20 maart een verhoogd bod uit van 90,00 euro per aandeel AkzoNobel, inclusief dividend uit, waarop het Nederlandse verf- en chemieconcern wederom niet wilde ingaan. In eerste instantie bood PPG 83 euro per aandeel. Het Amerikaanse concern moest uiterlijk vandaag aan de markt en autoriteiten bekendmaken of het zijn overnamebod wilde doorzetten, dan wel intrekken.

"De reacties die we uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en van elders hebben ontvangen, rechtvaardigen de verdiensten van de combinatie van PPG en AkzoNobel", zei CEO Michael McGarry van het Amerikaanse bedrijf. "We zijn er nu nog meer van overtuigd dat deze combinatie het beste de belangen dient van alle stakeholders van AkzoNobel", voegde hij toe.

In het persbericht meldt het bedrijf toegezegd te hebben om verschillende door AkzoNobel aangedragen aandachtsgebieden te adresseren, waaronder het waarborgen van de onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten van het Nederlandse bedrijf, het respecteren van de arbeidsvoorwaarden van het personeel, inclusief het sociaal plan, het vestigen van kernactiviteiten in Europa en Nederland, behoud van belangrijke publiek/private samenwerkingsverbanden, versterking van gemeenschapsinvesteringen en verbintenis aan duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid.

Het concern zegt ook antwoorden te hebben op vragen en twijfels van AkzoNobel over mededingingscomplicaties. "We nodigen AkzoNobel nogmaals uit om met ons in gesprek te gaan over onze specifieke voorstellen", aldus McGarry. Het bedrijf wil uiterlijk 1 juni een concept biedingsnota bij de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM) indienen.

AkzoNobel zal op op 19 april een nieuw strategisch plan en aangepaste financiële richtlijnen presenteren, waarbij ook de voorgenomen afsplitsing van de divisie Specialty Chemicals wordt toegelicht. AkzoNobel was woensdag niet direct beschikbaar voor een reactie tegenover ABM Financial News.

Door: ABM Financial News.

Lees ook:
"Volgend bod PPG op Akzo mogelijk naar 100 euro"
Fusies mislukken vaak: overheid moet ingrijpen in overnamestrijd rond AkzoNobel en Unilever
"Overname Axalta beste verdediging Akzo in strijd tegen PPG"

Gerelateerde artikelen