PostNL lijft Haarlemse meubelbezorger in

PostNL neemt JP Haarlem Delivery over, een full service dienstverlener op het gebied van bezorging en montage van meubels. Een overnamesom is niet genoemd.

De nieuwe aanwinst stelt PostNL in staat om nu ook meubels te bezorgen en monteren bij consumenten thuis. Het dienstenpakket wordt daarmee uitgebreid naar meer dan alleen bezorging, maar ook aansluiten, installeren en inbouwen van huishoudelijke apparaten.

Het postbedrijf is bezig met de transitie naar een complete klantoplossing zoals financieel directeur Coen Schut van PostNL Logistics Solutions Division onlangs op Private Equity Summit 2017 vertelde. 

JP Haarlem Delivery is een logistiek dienstverlener die zich primair richt op de bezorging en montage van meubels in de Benelux. Het bedrijf bedient meubelwinkels in het midden- en hoog segment en bezoekt dagelijks zo'n honderd mensen thuis.

Haarlem Delivery blijft als aparte entiteit actief onder de vlag van PostNL. Daarbij behoudt het bedrijf zijn eigen netwerk en zijn het huidige management en personeel zeker van hun baan. Met deze acquisitie voegt PostNL naar eigen zeggen kennis en ervaring toe aan het netwerk en levert het een complete service in de Home & Garden markt. Vorig jaar behaalde het beursgenoteerde bedrijf een omzet van 3,4 miljard euro. 

Lees ook:
PostNL nadert 24-uursdienst na overname

 

Gerelateerde artikelen