Pitch Best Young M&A Lawyer 2018: Aafke Landsmeer, Allen & Overy

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young M&A Lawyer 2018. Deze pitch is ingezonden door Katinka Middelkoop en Jasper de Jong van Allen & Overy.

Waarom is hij of zij de Best Young Talent?
Aafke Landsmeer is een ambitieuze en getalenteerde M&A advocaat die de juiste combinatie heeft van kennis, ervaring en soft skills. Ze is toegewijd aan haar cliënten en slaagt erin deals goed af te ronden dankzij haar proactieve en resultaatgerichte houding.

Aafke heeft een brede blik, is maatschappelijk betrokken, ontwikkelt zichzelf en de mensen om zich heen én slaagt erin om de balans tussen haar werk en privé goed in de gaten te houden. Bovendien is ze een enthousiaste en verbindende collega die een grote bijdrage levert aan het kantoor en het team.

Wat zijn de specialiteiten van dit talent?
Aafke is een ervaren M&A advocaat, gespecialiseerd in ondernemingsrecht, met een focus op private M&A, internationale deals en private equity-transacties. Een overzicht van recente deals:

  • Photobox bij de acquisitie van Greetz, het online platform voor wenskaarten en cadeaus
  • Exponent Private Equity en Evergreen Garden Care bij de acquisitie van Pokon Naturado, de Nederlandse marktleider in plantverzorging voor de consumentenmarkt, van de verkopende aandeelhouders
  • Equistone bij de acquisitie van een meerderheidsbelang in BOAL Group, wereldwijd leider in het ontwerpen en produceren van aluminium kasdeksystemen voor de agrosector, van de huidige CEO en oprichter van het bedrijf
  • Parcom Capital en Koninklijke Euroma bij de add-on-acquisitie van Intertaste van Clearwood
  • de oprichters en aandeelhouders van Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) bij de verkoop van NLE aan Nuts Group, de onafhankelijke B2C-energieleverancier (50% in handen van investeerder Waterland)
  • de infrastructuurfondsen beheerd door Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) en de Merchant Banking Division van Goldman Sachs bij de acquisitie van HES International, één van de grootste onafhankelijke aanbieders van op- en overslag diensten in de natte en droge bulksector in Europa, van Riverstone en The Carlyle Group
  • EQT VI bij de 3 mld. euro verkoop van Bureau van Dijk aan Moody’s Analytics, een dochteronderneming van Moody’s Corporation
  • Parcom Capital bij de verkoop van MAIN Energie, energieleverancier voor de zakelijke markt, aan Audax Energía
  • KPN bij de 1.325 mld. euro verkoop van haar Belgische dochtervennootschap Base aan Telenet

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Aafke valt op door een aantal aspecten: ze is heel praktisch, overtuigend en snel. Ze is georganiseerd en gedreven en heeft oog voor detail, zonder het overzicht te verliezen. Haar toewijding aan en betrokkenheid bij cliënten en deals is groot. Ze is doelmatig en resultaatgericht, heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en gaat voor kwaliteit. Ze staat daarbij stevig in haar schoenen en wacht niet af tot ze instructies krijgt, maar onderneemt proactief actie om de deal goed af te ronden. Daarmee onderscheidt ze zich echt van andere jonge talenten.

Zowel cliënten als de mensen aan de andere kant van de deal geven aan dat ze het prettig vinden om met haar samen te werken. Dat komt door de kwaliteit en service die ze biedt, haar persoonlijkheid én haar bredere kijk op de wereld. Die heeft ze mede verder ontwikkeld dankzij haar secondments bij Allen & Overy Casablanca en bij PON. Ze blijft ook investeren in haar vakinhoudelijke ontwikkeling. Momenteel volgt ze een Grotius-opleiding vennoots- en ondernemingsrecht. Ze heeft door dat je een carrière in de M&A advocatuur moet benaderen als een marathon, niet als een sprint.

Aafke is op allerlei terreinen zeer betrokken bij ons kantoor: ze is actief lid van de ondernemingsraad en draagt bij aan recruitment. In 2017 zat ze in de organisatie van de eerste editie van A&O’s Voyage to the Valley. Ze heeft veel tijd en moeite gestoken in de ontwikkeling van deze succesvolle nieuwe business course.

Bovendien heeft Aafke een belangrijke rol in het team, met name in het opleiden van jongere talenten. Ze is geïnteresseerd en enthousiast, authentiek en een verbindende factor voor directe collega’s en het bredere M&A team – ook teamleden in andere jurisdicties en met andere specialisaties. Ook daar heeft ze veel baat van haar soft skills.

Aafke vindt het erg belangrijk dat bicultureel talent gelijke kansen krijgt en helpt daar graag bij. Ze is daarom mentor bij Stichting Giving Back, een organisatie die biculturele jongeren wil helpen bij het waarmaken van hun ambities. Dat gebeurt door hen in contact te brengen met gemotiveerde professionals die hen ondersteunen en inspireren. Momenteel is Aafke mentor van een masterstudente die is geboren in Irak en op jonge leeftijd met haar ouders naar Nederland is gekomen.

Daarnaast is ze ook nog eens een fervent sporter en buitenmens. Ze houdt van wielrennen, hiken en skiën. Het is knap dat ze, gezien het veeleisende vak van een M&A advocaat en haar bijdrage aan het team en het kantoor, haar balans tussen werk en privé goed in de gaten weet te houden. Ook daarmee is ze een mooi voorbeeld van haar generatie.

—–

M&A Awards 2018: Stem op uw favoriete Young M&A Lawyer 2018
Wie valt er 13 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2018? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young M&A Lawyer 2018.

Bekijk alle Young M&A Lawyer pitches & stem direct

Tip: Bezoek 13 december de M&A Awards 2018, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen