PIA Group neemt SVC Accountants & Adviseurs over

De Belgische accountantsgroep trekt met een zak geld langs de kantoren.

SVC Accountants & Adviseurs heeft zich laten overnemen door de Belgische accountantsgroep PIA. “De schaalvoordelen van een grote groep, gecombineerd met behoud van eigen identiteit en ondernemerschap is voor ons de ideale propositie”, aldus Hugo van der Meer, directeur van SVC Groep.

SVC is een fiullservice accountantskantoor in Amersfoort, maar werkt landelijk. Het kantoor is in 2003 opgericht door drie samenwerkende adviseurs. Er werken dertig medewerkers.

Eerdere overnames door PIA

De deal volgt een maand nadat PIA de Nederlandse accountantskantoor Cooster en ESJ overnam. PIA Group is een internationale groep van accountancykantoren die zich in november 2022 vanuit België in Nederland vestigde. Brouwers was het eerste accountantskantoor in Nederland dat meedeed. Sindsdien is Ewout Brouwers CEO van PIA Nederland.

De aandeelhouders van Partners in Accountancy (PIA) hebben 35 miljoen euro in de vennootschap gepompt die eigenaar is van het Vlaamse accountantskantoor. Dit ter ondersteuning van de groei. “Er lopen nog heel wat andere gesprekken in diverse stadia”, aldus Brouwers.

Eigen identiteit essentieel

Richard Meinders van SVC: “Wij zijn ons actief gaan oriënteren op een partner die het beste bij ons past. Hierbij is onze eigen identiteit essentieel, naast de schaalvoordelen die een partij als PIA Group biedt. Een groter geheel is de betere omgeving om de kansen die er in onze consoliderende markt liggen te pakken. PIA Group is de enige die dat op deze manier doet in Nederland.”

Gerelateerde artikelen