Vlaamse accountant koopt twee Nederlandse kantoren

PIA heeft na de deal met ESJ en Cooster dertien Nederlandse vestigingen.

De Belgische accountantsorganisatie Partners in Accountancy (PIA) neemt de Nederlandse financiële dienstverleners ESJ en Cooster over. Cooster is een accountantskantoor met vestigingen in Barneveld en Bilthoven. ESJ biedt eveneens accountancy, maar profileert zich als financieel engineer. Het bedrijf telt zes vestigingen in Noord-Brabant.

Financiële details over de deals zijn niet bekendgemaakt. De overgenomen partijen behouden hun eigen identiteit en organisatie.

Vorig jaar kwam PIA – een afkorting van Partners in Accountancy – naar Nederland, waar het PIA Nederland oprichtte. Het accountantskantoor Brouwers was de eerste die aan deze groep verbonden werd. Belgische media spraken van een overname, Brouwers zelf sprak van een joint venture.

In februari kondigde CEO Ewout Brouwers van PIA Nederland al aan dat de eerste overnames in Nederland in het vizier waren. Door de deal telt PIA Nederland nu dertien vestigingen in Nederland met 320 medewerkers. In totaal beheerst de groep zestig vestigingen met 1200 medewerkers. De organisatie heeft een omzet van 122 miljoen euro. Na de recente deals komt die uit op 145 miljoen euro.

Lees ook: Ewout Brouwers (PIA Group NL): ‘Consolidatie- en innovatiegolf in accountancy is begonnen’

Gerelateerde artikelen