Belgische accountant krijgt 35 miljoen voor nieuwe overnames

PIA nam recent de Nederlandse accountantskantoren ESJ en Cooster over.

De aandeelhouders van Partners in Accountancy (PIA) pompen 35 miljoen euro in de vennootschap die eigenaar is van het Vlaamse accountantskantoor. Dit ter ondersteuning van de groei, zo valt op te maken uit een verklaring. Het kapitaal van de holding groeit daarmee tot 56,6 miljoen euro.

PIA is de laatste jaren gegroeid door diverse overnames. Enkele weken geleden werden de Nederlandse accountantsorganisaties ESJ en Cooster gekocht door PIA. Vorig jaar was er een deal met het Nederlandse accountantskantoor Brouwers, wat in België wordt omschreven als ook een overname. Brouwers zelf rept over een joint venture met PIA.

Onbekend is of PIA in Nederland al accountantskantoren op de korrel heeft. Het Vlaamse bedrijf heeft gezegd in Nederland verder te willen uitbreiden.

De PIA-groep heeft in Nederland dertien vestigingen met 320 medewerkers. Met België erbij gaat het om meer dan zestig kantoren en 1.200 mederwerkers. Met de twee jongste overnames is de groep goed voor een totale omzet van 145 miljoen euro.

Lees ook: Ewout Brouwers (PIA Group NL): ‘Consolidatie- en innovatiegolf in accountancy is begonnen’

Gerelateerde artikelen