PE-sector optimistisch na topjaar

2018 was een mooi jaar voor Private Equity: met een dealvolume van €626 miljard was de sector in Europa weer terug op pre-crisisniveau.

Adviesbureau PwC maakte een rondgang door de Europese Private Equity-sector en, ondanks het kleine vlekje van de Brexit, zijn de meeste Nederlandse investeerders uitermate positief. 2018 was een absoluut topjaar en men geeft aan goede hoop te koesteren voor 2019. 

De goede cijfers zijn echter geen reden om op de lauweren te gaan rusten: men geeft ook aan dat door de toename van het aantal partijen de concurrentie onderling een stuk groter is geworden. Daarnaast is er nog het luxeprobleem van het "dry powder", ofwel het geld dat op de plank ligt om nog geïnvesteerd te worden. Omdat er steeds meer institutionele beleggers zich, aangespoord door de goede rendementen, tot PE-partijen wenden is deze geldberg inmiddels gegroeid tot wel een biljoen (gerekend in USD). 

De gevolgen van de Brexit zijn duidelijk terug te zien in de cijfers. Het Verenigd Koninkrijk is volgens 45% van de ondervraagden minder aantrekkelijk voor Private Equity investeringen door de Brexit. Daar tegenover staat dat Duitsland (90%), Nederland (85%) en Zwitserland (84%) de meest populaire landen zijn om in te investeren volgens de investeerders.

Nieuwsgierig? Het volledige rapport is te lezen in de whitepaper-database.

Gerelateerde artikelen