Parcom investeert in grootste metaalgieterij van Benelux

De Limburgse aluminiumgieterij MGG behoort sinds begin februari tot het investeringsportfolio van Parcom Capital. Dat maakte de participatiemaatschappij onlangs bekend.

De investering van Parcom Capital bedraagt 90 miljoen euro. Onder de hoede van de in 1982 opgerichte investeringsmaatschappij hoopt MGG een verdere groei te realiseren door sectorgenoten in Noord-West Europa over te nemen. Alvarez & MarsalBrauw Blackstone Westbroek, Nielen Schuman begeleidden de deal namens Parcom. 

Na de overname van een Duitse branchegenoot in 2015 heeft MGG zo'n 700 werknemers op de loonstrook staan. Het bedrijf uit Tegelen kent een jaaromzet van circa 100 miljoen euro. De metaalgieterij ziet de huidige directie optreden als co-investeerder. 

Bartā€Jan van den Boogaart, CEO van MGG Holding, reageert verheugd op de overname: "Parcom geeft ons de gelegenheid verder te investeren in de expansie van onze activiteiten." Parcom-partner Gijs Vuursteen is onder de indruk van MMG's management en de ontwikkeling van de marktleider op het gebied oorspronkelijke metaalproducten. Afnemers van MGG zijn onder meer producenten van vrachtauto's.

Simpel.nl
De participatiemaatschappij scheidde op 1 januari 2016 van Nationale Nederlanden middels een management buy-out door de partners. Naast het beheer over de oudere fondsen heeft Parcom vorige zomer een nieuw fonds opgetuigd van 550 miljoen euro. Deelnemers zijn vermogensbeheerders en institutionele beleggers uit Europa, de VS en het Midden-Oosten.

Afgelopen augustus stapte Parcom met een minderheidsbelang in budgetbelbedrijf Simpel.nl. Parcom-investeerder Piet-Hein de Jager en Simpel.nl-topman Jasper de Rooij gingen recent hierover in gesprek

 

 

Gerelateerde artikelen