‘Oaklins op vinkentouw bij aankomend beursfonds zonder bedrijf’

Naar de beurs gaan zonder bedrijf. Dat is wat oud Delta-Lloyd-topman Niek Hoek en voormalig SHV-ceo Stephan Nanninga van plan zijn met investeringsfonds Dutch Star Companies One. Het duo heeft naar verluidt ECM-adviseur Gerbrand ter Brugge van Oaklins in de arm genomen.

Dat schrijft het Financieele Dagblad donderdagochtend. Doel van Dutch Star Companies One is om uiteindelijk met het opgehaalde kapitaal een bedrijf over te nemen. Beleggers weten vooraf nog niet in wat voor soort bedrijf en welke sector ze investeren. Het bedrijf moet in ieder geval voldoen aan een ebitda van 25 tot 75 miljoen euro, zo staat geschreven in de promotiefolder die de zalmroze krant in bezit heeft. Deze onderneming neemt vervolgens de notering over van het investeringsfonds. Hoek en Nanninga nemen dan plaats in de raad van commissarissen van het gekochte bedrijf.

De voorbereidingen voor de beursgang van Dutch Star Companies One bevinden zich in een vroeg stadium en de eerste gesprekken met potentiële deelnemers moeten nog plaatsvinden, aldus een anonieme bron tegen de krant. Het investeringsfonds mikt op een beurskapitalisatie van 50 tot 100 miljoen euro. 

Het investeringsvehikel wordt naar verluidt bijgestaan door financieel adviseur Oaklins. De ervaren ECM-adviseur Gerbrand ter Brugge gaat volgens de zalmroze krant de kar trekken. Eerder dit jaar vervulde de ex-bankier van onder meer ABN AMRO dezelfde rol bij de beursgang van Avantium.

Volgende week vertellen Ter Brugge en CFO Frank Roerink van Avantium over het beurssucces van de PEF-flessenmaker. Meld u hier aan voor het M&A Zomerforum bij Houthoff Buruma in Amsterdam.  

 

 

Gerelateerde artikelen