“Nieuw bod PPG op AkzoNobel in de maak, kan oplopen tot 95 euro”

Het Amerikaanse verfbedrijf PPG Industries werkt aan een nieuw bod op AkzoNobel. Dat meldt persbureau Bloomberg dinsdag op basis van ingewijden. Dat bod kan mogelijk oplopen tot 95 euro per aandeel, schrijft Stephane Mardel, founding partner bij beleggingsadviseur United First Partners.

AkzoNobel wees een eerste bod van PPG ter waarde van bijna 21 miljard euro (83 euro per aandeel) begin deze maand resoluut van de hand. Direct daarna klonk echter al het geluid dat het bedrijf uit Pittsburgh van plan zou zijn een nieuwe poging te wagen. Aan de voorbereiding van een nieuw bod zou nu worden gewerkt, maar concrete details over de inhoud ervan konden de ingewijden niet leveren.

PPG, dat net als Akzo niet wilde reageren op de berichten van Bloomberg, zei na de afwijzing door het Nederlandse bedrijf zijn opties nauwkeurig te zullen afwegen. Volgens Bloomberg heeft een, niet nader genoemde, grote institutionele investeerder Akzo opgeroepen om een nieuw bod serieus in overweging te nemen. Maandag riep Unilever CEO Paul Polman beleggers op om aandelen te kopen.

Nieuw bod tot 95 euro
Een eventueel nieuw bod van het Amerikaanse PPG op AkzoNobel kan oplopen tot 95 euro per aandeel. Dat schrijft medetopman Stephane Mardel van het Amerikaanse effectenhuis United First Partners maandag in een commentaar.

De koers kan volgens de beursanalist opgekrikt worden naar tussen de 90 en 95 euro. Een verkoop van de chemietak kan daar aan bijdragen, wanneer de opbrengst deels wordt gebruikt voor de acquisitie van Axalta en deels om extra geld uit te keren aan de aandeelhouders. Hij waarschuwt wel dat dit tijd zal kosten. Maandag sloot Akzo af op 75,10 euro. 

(Bron: AFN)

Lees ook: ING: 'Verbeterd bod PPG kan AkzoNobel moeilijk weerstaan'

Gerelateerde artikelen